›› Home ›› Nieuws

Bushokjes krijgen groendak

17 januari 2020

Gemeenteraadslid Stephanie D'Hose houdt zich al jaren bezig met de verfraaiing van ons stadsbeeld. In Utrecht zag ze enige tijd terug bushokjes met een groendak en stelde meteen een vraag aan schepen Watteeuw.

Het groendak bestaat uit Sedum, een soort vetplant die niet veel water nodig heeft. 

"Dergelijk dak draagt bij aan een gezondere leefomgeving, het zorgt voor verkoeling, schonere lucht en het absorbeert regenwater. Alleen maar pro's dus", klinkt het bij een enthousiaste Stephanie D'Hose. 

Aan schepen van Openbare Werken, Filip Watteeuw vroeg ze of er ook in Gent een soortgelijk project kan worden opgestart. 

Schepen Watteeuw liet weten daar al mee bezig te zijn en zelfs al 2 mogelijke locaties op het oog te hebben. Het gaat om de Brugsesteenweg ter hoogte van de Isegrimstraat en het bushokje op Drongenplein. De twee schuilhuisjes zijn eigendom van de stad. De overige pakweg 500 schuilhuisjes zijn eigendom van Clear Channel en vallen onder een lopend bestek. De stad zal ook met hen in dialoog gaan om de mogelijkheden te bekijken.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info