›› Home ›› Nieuws

Arcelor Mittal en Eurabo gehuldigd voor hun klimaatinspanningen

17 januari 2020

Elk jaar gaat de provincie op zoek naar Oost-Vlamingen die zich op een bijzondere manier onderscheiden en onze provincie zowel in binnen- als buitenland op de kaart zetten. Provincieraadslid Martine Verhoeve is zeer tevreden met de nieuwe laureaten.

Begin januari werden vier bedrijven gehuldigd als “Meest Verdienstelijke Oost-Vlaming” van 2019, waaronder ook twee Gentse bedrijven, met name Arcelor Mittal en Eurabo. Beide werden geprezen omwille van hun inspanningen voor een duurzame economie.

Zo opende Arcelor Mittal vorig jaar een nieuw zonnepanelenpark met meer dan 27.000 zonnepanelen. Daarnaast ontwikkelde deze staalproducent twee technologieën die op grote schaal het verbranden van afval kunnen vermijden en ze omvormen tot chemische producten.

Ook voor Eurabo - een pionier op vlak van duurzame bouwmaterialen – waren er lovende woorden. De voorbije jaren groeide dit bedrijf uit tot een groothandel in bio-ecologische bouw-, hout- en isolatiematerialen.     

Verder werden ook Algemene bouwonderneming D’Eer uit Sint-Niklaas voor zijn duurzame bouwprojecten en Les Potagers de Thomas uit Landegem gespecialiseerd in moestuinbakken, gehuldigd.

"De erkenning van deze bedrijven past perfect bij het beleid van de provincie, die de focus legt om klimaatneutraal te zijn in 2040", klinkt het enthousiast bij Martine Verhoeve.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info