›› Home ›› Nieuws

Mieke ijvert voor een 'toerisme van de toekomst'

31 januari 2020

Het toerisme in Gent staat op een kantelpunt. Met het Van Eyck-jaar is toerisme meer dan ooit 'hot-topic' in onze stad. Gemeenteraadslid Mieke Boeve deed een tussenkomst tijdens de gemeenteraad van november.

Als tweede grootste stad in Vlaanderen is toerisme niet weg te denken uit het stadsbeeld.

"Het behouden van het evenwicht tussen draagvlak en de leefbaarheid voor Gentenaars is uitermate belangrijk. Dat is geen eenvoudige evenwichtsoefening, maar één die het bestuur aangaat samen met de inwoners", klinkt het bij Mieke. 

De komende jaren wordt ingezet op een aantal concrete punten: als stad gaan we oneerlijke concurentie tegen, we bekijken de toenemende druk van informele logies op de woningmarkt en we zetten in op extra controles. 

"Het toerisme in onze mooie stad is al een tijdje aan een serieuze opmars bezig . Dat bevestigen de cijfers van het aantal overnachtingen in hotels en B&B's, de verkooptickets van musea en toeristische trekpleisters, alsook restaurant -en cafébezoekers", klinkt het bij Mieke. 

Ze besluit haar tussenkomst: "Gent moet authentiek blijven, vrij, vernieuwend, schoon en fier maar altijd een beetje tegendraads!"

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.