›› Home ›› Nieuws

Mieke kaart Gents lerarentekort aan

14 februari 2020

Het lerarentekort is iets waar bijna elke stad of gemeente in Vlaanderen mee kampt. Gent is hierbij helaas geen uitzondering op de regel. Gemeenteraadslid Mieke Bouve kaartte het tekort in onze stad aan op de commissie onderwijs van januari.

"Het is meer dan 5 voor 12", klinkt het bij Mieke tijdens haar tussenkomst. "Ons stadsbestuur neemt deze problematiek zeer ernstig en zet alle middelen in om uit die negatieve spiraal te geraken", gaat Mieke verder. 

"Gelukkig moeten er in het Gentse stadsonderwijs nog nèt geen ouders worden ingezet voor de klas. Men doet er alles aan om te zoeken naar creatieve oplossingen voor de hoge werkdruk in vaak veel te grote klassen."

Dergelijke oplossingen worden o.a. gezocht in een samenwerking met VDAB, de Onderwijsbeurs en het initiatief 'leraar in Gent' in samenspraak met de scholen. 

Mieke besluit haar tussenkomst met een warme oproep om de inspanningen in elk geval verder te zetten en waar mogelijk een tandje bij te steken: "want de kwaliteit van het onderwijs is voor de Gentse leerlingen prioritair!"

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.