›› Home ›› Nieuws

Sint-Amandsberg krijgt extra fietsenstallingen

14 februari 2020

Sint-Amandsberg kampt met een tekort aan fietsenstallingen. Op veel plaatsen liggen of staan hoopjes fietsen samengetroept en er zijn al heel wat klachten van buurtbewoners. Vaak worden de fietsen tegen gevels geplaatst waardoor de overlast voor bewoners zeer groot wordt en helaas steeds erger. Het probleem is groot in de buurt rond de Antwerpsesteenweg. Gemeenteraadslid Patricia De Beule vroeg aan schepen Watteeuw om de problematiek te bekijken.

Schepen Watteeuw deelde mee dat de Stad Gent op 100m wandelafstand van iedere voordeur een fietsenstalling wil plaatsen. Vele wijken, ook de wijk rond de Antwerpsesteenweg zijn dichtbevolkt en hebben een typische gesloten bebouwing. Bewoners hebben daarom vaak geen plaats om hun fiets binnenshuis te stallen. 

Om een oplossing te bieden voor de gevolgen van het gevelstallen en om het fietsgebruik verder aan te moedigen, verloopt de plaatsbepaling van openbare fietsenstallingen aan de hand van een gebiedsgericht onderzoek. Dit verhoogt de efficiëntie en zorgt voor een coherente aanpak. Dit houdt in dat wijk per wijk wordt aangepakt en er bekeken wordt waar er nood is aan fietsenstallingen.

De schepen liet weten dat Patricia's suggestie, om ook de fietsparkeerdruk in de wijken in Sint-Amandsberg te bekijken, zal worden meegenomen. De eerstvolgende wijk die aan de beurt is, is Gent Dampoort.

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.