›› Home ›› Nieuws

Dialoog op zaterdag in stationsbuurt

15 november 2011

Op 8 oktober organiseerde Open Vld Gent Zuid in het ACLVB-secretariaat in de Koning Albertlaan een ‘Dialoog op Zaterdag’. Wijkbewoners kunnen tijdens deze wijkvoormiddagen in debat treden met de Open Vld-mandatarissen.

Mathias De Clercq, Eerste Schepen en Schepen van Economie, Jeugd & Middenstand, gaf toelichting bij de eerstvolgende fases in het project Gent Sint-Pieters. “De stationsomgeving zal een nieuwe toegangspoort zijn waar wonen, werken en vrije tijd samengaan. Deze ontwikkeling is cruciaal voor de vele wijkbewoners, pendelaars, studenten en toeristen die de stad komen bezoeken”, aldus Mathias De Clercq. De stationsbuurt wordt ook gekenmerkt door de vele handels- en horecazaken.

Christophe Peeters, Schepen van Financiën, Facility Management, Haven & Sport, schetste een globale toekomstvisie van de Gentse Open Vld op het Citadelpark. Het park moet haar internationale uitstraling van weleer terugkrijgen. “We kiezen voor een beleefpark”, zo verwoordde Schepen Peeters het, “een park voor de Gentenaar met uiteenlopende functies (groen, sport, cultuur), maar waar de parkfunctie blijft primeren.”

Hierna kreeg het publiek het woord. Fractievoorzitter Sami Souguir luisterde naar de bekommernissen en ging ermee aan de slag in de gemeenteraad. Zo werd o.a. de parkeerproblematiek in de Prosper Claeysstraat aangekaart bij de bevoegde schepen. Verder kwam ook de druk die de studentenpopulatie op de wijk legt herhaalde keren aan bod.

Open Vld Gent Zuid plant in 2012 nog een Dialoog op Zaterdag in Sint-Denijs-Westrem, Zwijnaarde en Nieuw-Gent.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info