›› Home ›› Nieuws

Gratis sporten in je buurt

15 november 2011

Aan het Lokaal Dienstencentrum De Waterspiegel aan de Meulesteedsesteenweg kunnen de bezoekers en buurtbewoners nu niet alleen binnen, maar ook buiten petanque spelen. Er werden twee nieuw petanqueterreinen aangelegd.

Vorig jaar plaatste de Gentse Sportdienst er ook al enkele stevige fitnesstoestellen in openlucht. De drempel tot een fitnesscentrum is soms hoog. Hier kun je op elk moment van de dag gratis terecht voor een dagelijkse portie gezond bewegen. Petanque is dan weer een fijn tijdverdrijf, heel toegankelijk en makkelijk te leren.

Deze kleinschalige sportinfrastructuur past in het buurtsportbeleid van schepen Christophe Peeters. Buurtsport is vooral bedoeld om mogelijke drempels weg te werken die mensen verhinderen om meer te bewegen. Een fijne sportbeleving dicht bij huis en onder elkaar maakt de opstap naar actief bewegen makkelijker.

In Gent zijn al op veertien verschillende locaties achttien nieuwe petanquebanen aangelegd en de Sportdienst onderzoekt nog vijf nieuwe locaties.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info