›› Home ›› Nieuws

Extra financiŽle steun kwetsbare Gentenaars

2 juni 2020

Carl De Decker is als gemeenteraadslid én BCSD-lid sterk betrokken bij het Gentse armoedebeleid. Nu meer dan ooit is de opvolging daarvan ook bijzonder belangrijk. Gentenaars die in normale omstandigheden geen aanspraak maken op een leefloon kregen het de afgelopen maanden soms extra moeilijk door een terugval op tijdelijke werkloosheid. Carl deed een gepassioneerde tussenkomst tijdens de commissie en de gemeenteraad.

Veel van de mensen op technische werkloosheid kwamen in de problemen om vaste kosten zoals huishuur en nutsvoorzieningen te betalen. De economie ligt plat, studenten kunnen niet meer bijklussen, freelancers in de cultuursector hebben plots geen opdrachten meer. Activering van cliënten ligt stil waardoor er nauwelijks nog uitstroom is van leefloners. Ook de voedselbanken krijgen het hard te verduren.

Armoede is een gemene vijand, het beperkt de kansen van veel Gentenaars. "Armoede is een onrecht dat we allemaal samen moeten aanpakken. Met een ambitieus, emancipatorisch en integraal armoedebeleid zorgen we dat iedereen krijgt waar hij recht op heeft." klinkt het bij Carl. 

Het is een bijzonder goede zaak dat ook Gentenaars die geen aanspraak maken op een leefloon in deze vreemde tijden terecht kunnen bij het OCMW als zij financiële moeilijkheden ondervinden door de coronacrisis.

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.