›› Home ›› Nieuws

Geen eenrichtingsstraten voor voetgangers en opnieuw koopzondagen

2 juni 2020

Het leven in Gent start beetje bij beetje opnieuw op. Ook gemeenteraadslid Christiaan Van Bignoot was blij met de heropstart van de winkels op 11 mei. Als handelaar weet hij als geen ander wat er leeft tijdens die heropstart. Gemeenteraadslid Veli Yüksel wou weten of de koopzondagen binnenkort weer zouden doorgaan. Schepen Sofie Bracke bracht voor beide positief nieuws.

Christiaan liet weten aan schepen Bracke dat de eenrichtingsstraten voor wandelaar in het centrum van Gent, niet op alle plaatsen nog nodig zijn. Schepen Bracke liet weten dat de eenrichtingsstraten inderdaad afgeschaft werden. "De maatregelen kwamen er op advies van de Veiligheidsraad, en gingen uit van een grote drukte. Er komt veel volk, maar echt druk is het niet, zo blijkt. Dus hebben we na de eerste zaterdag inderdaad beslist om het eenrichtingsverkeer voor voetgangers in smallere winkelstraten af te voeren. De richtlijn om rechts te lopen blijft uiteraard wél gelden. We bekijken of dat op sommige plaatsen nog beter moet worden aangeduid, bijvoorbeeld door een lijn in het midden van de straat te trekken.", klinkt het bij Sofie. 

Dinsdag start ook een nieuwe promocampagne om de winkeliers een hart onder de riem te steken, en om de Gentenaars ervan te overtuigen dat naar het centrum komen veilig is.

Ook de vraag van Veli Yüksel, over de koopzondagen, werd positief beantwoord. De koopzondagen gaan opnieuw van start. De eerste valt al op 7 juni, zoals altijd, de eerste zondag van de maand.

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.