›› Home ›› Nieuws

Duidelijkheid voor evenementensector

13 juni 2020

De curves laten ons toe om stil maar zeker uit de coronacrisis te sluipen. We mogen terug uit ons kot, maar nog niet te zot. Veel sectoren herademen, starten terug op en proberen de geleden economische schade beetje bij beetje in te halen. Voor de evenementensector bestaat er echter nog geen duidelijkheid over de exit-strategie. Vlaams Parlementslid Stephanie D’Hose trok daarom in het Vlaams Parlement aan de alarmbel.

De evenementensector werd als allereerste getroffen begin maart. Vandaag, 3 maanden verder, weet de sector nog steeds niet wanneer hun activiteiten kunnen hervatten. Het gaat nochtans om 80.000 jobs. Zij smeken om perspectief, om hun activiteiten gecontroleerd en veilig te kunnen heropstarten.

Het gaat dan niet om de grote muziekfestivals zoals Tomorrowland, die zullen we spijtig genoeg moeten missen deze zomer. Maar waar nog veel onduidelijkheid over is, zijn alle kleinere evenementen. D’Hose vroeg hierover meer duidelijkheid en een heldere datum voor controleerbare B2B events zoals beurzen, congressen of corporate events in het najaar, aan de minister van Economie, Hilde Crevits. De minister gaf haar gelijk, de sector heeft zo snel als mogelijk perspectief nodig zodat zij aan slag kunnen met hun klanten. De boodschap werd overgebracht aan de regering, zij weten wat te doen. Bekijk het samenvattend filmpje hier.

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.