›› Home ›› Nieuws

Veilige oversteekplaats

15 november 2011

Ter hoogte van de Evergemsesteenweg en de kruising met de R4 is er momenteel geen oversteekplaats voor voetgangers voorzien. Deze verkeersinrichting brengt levensgevaarlijke situaties met zich mee. De dienst Mobiliteit van de Stad Gent bevestigde de nood aan een oplossing en wilde de oversteekplaats veiliger maken via ‘fysieke’ beveiligingsmaatregelen. Later bleek dat de stad toch niet bevoegd was voor het kruispunt, maar wel het Vlaams Gewest.

Sas van Rouveroij, Fractieleider voor Open Vld in het Vlaams Parlement en gemeenteraadslid in Stad Gent, werd over het dossier aangesproken door een buurtbewoner. Sas stelde een schriftelijke vraag aan de bevoegde minister van Mobiliteit en Openbare Werken, Hilde Crevits. De minister beloofde de komende weken tellingen uit te voeren ter hoogte van het kruispunt, alsook op twee nabijgelegen oversteekplaatsen.

Na deze tellingen zal het dossier besproken worden op de Provinciale Commissie Verkeersveiligheid (PCV). Bij goedkeuring van deze commissie kan de voetgangersoversteek op korte termijn uitgevoerd worden.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info