›› Home ›› Nieuws

Oost-Vlaams corona actieplan voor de sociale economie

19 09 2020

Corona heeft een grote impact op de economie en dus ook op de sociale economie. Het betreft  mensen die - ook voor de corona crisis - financieel gezien niet al te sterk staan en ook op sociaal vlak niet erg ‘kapitaalkrachtig’ zijn. Bijgevolg hakt de crisis er bij hen dubbel zo hard op in. 

Provincieraadslid Martine Verhoeve vroeg het provinciebestuur naar de concrete maatregelen.

In de provincieraad begin september vroeg raadslid Martine Verhoeve dan ook of het provinciebestuur concrete maatregelen genomen heeft om de sociale economie bedrijven en hun werknemers te ondersteunen.

De bevoegde gedeputeerde gaf aan geen concreet actieplan klaar te hebben, maar wel een aantal acties genomen te hebben.

Zo heeft men een verschuiving van middelen gedaan, waardoor de zeven regio’s in Oost-Vlaanderen – bestaande uit gemeentebesturen en actoren actief in de sociale economie – elk 20.000€ ontvangen hebben om doelgericht en lokaal te werken. 

Verder is er de jarenlange samenwerking met De Punt in Gentbrugge, zij ontvangen een jaarlijkse werkingssubsidie van 120.000€. Deze organisatie is nauw betrokken bij de opstart en begeleiding van sociale ondernemers.

Tot slot heeft men een studie besteld bij UGent over de sociale economie in Oost-Vlaanderen, zodat het provinciaal beleid nog beter kan inspelen op de mogelijke hiaten.

Raadslid Martine Verhoeve is blij met de genomen maatregelen en verwees bijkomend naar de website Handymade, een webshop van maatwerkbedrijven, met de vraag te onderzoeken hoe de provincie dit initiatief kan ondersteunen.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info