›› Home ›› Nieuws

Communicatiecampagne om Gentenaars te laten vaccineren

5 maart 2021

Stad Gent rolt een heuse communicatiecampagne uit om inwoners te overtuigen van het nut van een vaccinatie. Dat heeft burgemeester Mathias De Clercq geantwoord op de vraag van gemeenteraadslid Veli Yüksel.

In januari en februari is de vaccinatiecampagne in de woonzorgcentra vlot verlopen. Bewoners en personeel kregen hun vaccinatieprik, essentieel tegen zware infectie en overlijden, en om de druk op de ziekenhuizen te milderen.

Op dit moment hebben ook de meeste Gentse zorgmedewerkers hun 1ste prik gekregen.

Veli Yüksel: “Maar tegelijk stijgen de cijfers opnieuw fors, ook in Gent. Dat wordt veroorzaakt door een zekere corona-moeheid, maar ook door sociale media die veel fakenews verspreiden. De angst voor de naald wordt opgeklopt door antivaxers. Ik heb vorige week met enkele Gentse huisartsen gesproken. Ik krijg het signaal dat heel wat Gentenaars nog met veel vragen zitten.”

Daarom vroeg Yüksel op de gemeenteraad of de stad geen sensibiliseringscampagne zou opstarten. Burgemeester De Clercq bevestigde dat er een allesomvattende communicatiecampagne komt.

Mathias De Clercq: “We bereiken alle Gentenaars via het Stadsmagazine, geflankeerd door onze eigen sociale media. Onze 65-plussers, ruim 30.000 personen, krijgen deze week een informatiefolder in de brievenbus. Er volgt gerichte communicatie voor kwetsbare groepen en anderstalige Gentenaars. We werken daarvoor samen met onder andere UZGent en lokale verenigingen.”

Deze week is er ook een webinar voor de eigen stadsmedewerkers, ook belangrijk als ambassadeurs van de vaccinatie.

Veli reageerde tevreden: “Het is goed dat er een communicatiecampagne wordt opgestart om elke Gentenaar te bereiken. We moeten de voordelen van de vaccins onderstrepen, om op die manier foutieve informatie in de sociale media uit de wereld te helpen.”

Wie nog vragen of hulp nodig heeft, kan terecht op de vaccinatielijn van de Stad Gent op 09 210 10 44, van maandag tot en met zaterdag, van 8 tot 19 uur.

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.