›› Home ›› Nieuws

Werk aan de winkel

15 november 2011
Onze schepenen, raadsleden en wijkverantwoordelijke gaan niet alleen dagelijks de boer op om de vinger aan de pols te houden bij wat er leeft in de Gentse wijken, onze afdeling hield de afgelopen maanden ook een wijkbevraging in Wondelgem, in de Bloemekenswijk en de wijk Muide-Meulestede. De belangrijkste vaststellingen willen we u niet onthouden.

De deelnemers zijn in het algemeen tevreden over het stadsbestuur, minder tevreden zijn ze als het over de dienstverlening van De Post gaat in hun wijk. Maar ook bij de bevoegdheden van het stadsbestuur zijn er een aantal pijnpunten. Zo zijn er op de staat van de voeten fietspaden, verkeersdrempels en het aantal parkeerplaatsen in de buurt heel wat opmerkingen.

De bewoners maken zich ook zorgen over sluikstorten, zwerfvuil, hondenpoep, te snel verkeer en vandalisme, en dus is er een duidelijk vraag naar vuilnisbakken, hondentoiletten en meer politie op straat. De wijkagent is hét aanspreekpunt voor het aanpakken van de problemen van de bewoners. Toch blijkt 87% hun wijkagent niet te kennen. Werk aan de winkel dus!

We hebben de voorbije jaren deelgenomen aan het bestuur en gewogen op het beleid, maar nog lang niet al onze ideeën kunnen uitvoeren. Soms hebben we ook zaken moeten mee beslissen waar we niet 100% achter stonden. We nemen de signalen van de bewoners in elk geval mee bij de opmaak van ons verkiezingsprogramma 2012.

Hebt u zelf een vraag, wilt u een probleem aankaarten, of wenst u te informeren naar de stand van zaken in een dossier? Contacteer ons, onze mandatarissen zijn er voor u!

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info