›› Home ›› Nieuws

Gent wil de Boekenbeurs binnenhalen

5 maart 2021

Stad Gent wil de Boekenbeurs binnenhalen. Die gaat normaal door in de stad Antwerpen in de maand november. De beurs kon dit jaar niet door gaan en daarom is de curator nu op zoek naar een overnemer voor de beurs. 

 Al verschillende kandidaat-overnemers hebben zich gemeld waaronder dus ook Gent. Als het van onze schepen van cultuur, Sami Souguir, afhangt mag de Boekenbeurs onmiddellijk naar Gent komen!

Schepen Sami Souguir is alvast enthousiast: "We zijn momenteel druk aan het onderhandelen met partners, zoals organisatoren van grote evenementen, om de Boekenbeurs naar Gent te halen. Wij zijn een stad die volop inzet op lezen en literatuur. Dan lijkt het mij evident dat wij er alles aan doen om een monument als de Boekenbeurs aan te trekken."

Maar zover is het voorlopig nog niet. De Boekenbeurs staat nog maar net te koop en er zijn verschillende gegadigden. 

"Stad Gent gaat niet zelf dergelijke private organisatie runnen, dat is geen kerntaak van een stad", klinkt het bij schepen Souguir. "Mocht het ons evenwel lukken om de Boekenbeurs in Gent te vestigen, dan staan we uiteraard klaar om gespecialiseerde partners te ondersteunen. Maar first things first, we moeten eerst kijken naar het financiële plaatje en de andere modaliteiten. De Boekenbeurs naar Gent halen is de eerste stap. Zaken als een geschikte locatie, wat, hoe, wanneer, ... komen pas aan bod als we de Boekenbeurs binnen zouden halen. Als het zover zou komen zullen we ook bekijken hoe we dat op een Gentse leest kunnen organiseren en aanpakken!"

Wordt dus absoluut vervolgd!

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.