›› Home ›› Nieuws

Vaccinatie brede groep Gentenaars van start

19 maart 2021

Dinsdag 16 maart is in Flanders Expo de vaccinatiecampagne gestart voor de brede bevolking. Eerst zijn de 85-plussers en risicopatiënten aan de beurt.

Burgemeester Mathias De Clercq: “We roepen Gentenaars op om zich te laten vaccineren, om zo zichzelf en anderen maximaal te beschermen. Dat kan in ons vaccinatiecentrum op een vlotte en veilige manier.”

Deze week werden in het Gentse vaccinatiecentrum in totaal 4.800 vaccins toegediend. Na de woonzorgcentra en het zorgpersoneel, wordt vanaf nu de brede bevolking uitgenodigd. Eerste in de rij zijn de 85-plussers en de risicopatiënten ouder dan 55. Mathias De Clercq: “De Stad heeft heel wat inspanningen geleverd om het centrum zo toegankelijk mogelijk te maken. Zo zijn er parkeerplaatsen voor minder mobiele personen en staan er rolstoelen en vrijwilligers klaar voor wie assistentie nodig heeft. Ook voor wie extra hulp nodig heeft en geen gebruik kan maken van het openbaar vervoer of een eigen netwerk, zijn er tal van mogelijkheden. Zo kan er op diensten als Mobar of erkend vrijwilligers- en rolstoelvervoer worden gerekend.”

Wie onmogelijk in het vaccinatiecentrum geraakt, kan een beroep doen op thuisvaccinatie. Dat kan enkel voor Gentenaars die zich niet kunnen of mogen verplaatsen naar het vaccinatiecentrum. De huisartsen zullen op basis van de bestaande criteria vanuit Vlaanderen en de kennis van hun patiëntenbestand inschatten wie niet in staat is om naar het vaccinatiecentrum te gaan. Burgers hoeven daar momenteel zelf niets voor te doen. Wie in aanmerking komt voor thuisvaccinatie zal daarover gecontacteerd worden.

Meer info vind je hier.

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.