›› Home ›› Nieuws

Geen Museumnacht, maar musea blijven open

26 november 2021

De Gentse Musea blijven open. Meer nog, de voorbije maand openden maar liefst vier indrukwekkende nieuwe tentoonstellingen. Door de coronasituatie diende Museumnacht wel uitgesteld te worden tot het voorjaar 2022.

Schepen van cultuur Sami Souguir: “uitstel is gaan afstel, maar de volksgezondheid gaat voor.”

“Onze musea werken coronaveilig en blijven ook nu open. Een grote volkstoeloop – zoals dat meestal het geval is tijdens de Museumnacht – willen we uiteraard wel vermijden”, zegt Sami Souguir, schepen van cultuur. “Uitstel is echter geen afstel. Als de situatie het in het voorjaar van 2022 toelaat, komt de Museumnacht er alsnog.”

Het uitstel wil niet zeggen dat de musea op 2 december de deuren gesloten houden. De eerste donderdag van elke maand vindt traditioneel 'Late Donderdag' plaats, waarbij de musea uitzonderlijk tot 22 uur de deuren openen. Met mondmasker zijn de musea veilig te bezoeken. Elk museum beperkt ook het aantal bezoekers.

“Ik heb de voorbije maand maar liefst vier indrukwekkende tentoonstellingen kunnen openen. In de Sint-Pietersabdij neemt de Wonderlijke Voyage ons mee met op een handelsmissie van exact 300 jaar geleden. In het S.M.A.K. is een unieke collectie Pop Art-werken te zien, verzameld door een Gents koppel en in langdurig bruikleen gegeven aan het museum.”, zegt Sami. “In het Industriemuseum biedt ‘Kassa Kassa!’ een unieke kijk op de consumptiemaatschappij en het Huis van Alijn duikt in de wereld van protestacties, stoeten en parades. De boodschap is duidelijk: blijf onze musea bezoeken!’

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.