›› Home ›› Nieuws

Werken Stadskantoor op schema: afbraak achter de rug, opbouw van start

26 november 2021

De afbraakwerken op de site Zuid zijn achter de rug, de opbouwwerken zijn gestart. Het nieuwe Stadskantoor zal de deuren openen in de tweede helft van 2022. Alle stadsloketten worden er gecentraliseerd voor een vlotte en toegankelijke dienstverlening. Schepen Sofie Bracke licht toe.

De afbraak van het voormalige Administratief Centrum is achter de rug. De inkomhal werd gesloopt, de grote ramen werden verwijderd en de grote betonstructuren naar beneden gehaald. Er wordt nu werk gemaakt van een groter loketgedeelte voor de Gentenaars en van een grote werk- en eetplaza voor de stadsmedewerkers die er de Gentenaars van dienst zullen zijn.

De opbouw gaat nu dus echt van start. De ondergrondse parking kreeg al extra gewichten om scheuren te vermijden tijdens de zware werken die straks op het programma staan. De basis van de nieuwe fietsenstalling staat er ook al, de vloer van de toekomstige publiekshal is gegoten, de werken aan de trappen zijn gestart en binnenkort worden de paalstructuren opgetrokken.

Het Stadskantoor wordt een duurzaam gebouw met driedubbele beglazing en stevige isolatie. Er komt een groendak op de agora en het regenwater wordt gerecupereerd, net zoals de warmte van de servers van het nieuwe datacenter. Dagelijks zullen er honderden bezoekers langskomen. Buurtbewoners zullen een aantal zalen in het gebouw ook na de kantooruren kunnen gebruiken, bijvoorbeeld buurtcomités die daar willen vergaderen. “Ook in digitale tijden blijft de Gentse burger centraal staan dankzij een persoonlijke en fysieke service,” zegt schepen van Publiekszaken en Digitalisering Sofie Bracke. “In het Stadskantoor komt ook een groot Gentinfopunt. Verschillende diensten van de Stad zullen er samen hun diensten aanbieden: vlot, efficiënt en professioneel.”

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.