›› Home ›› Nieuws

Gentse kandidaten voor overname iconische wc-rol

18 februari 2022

Op 6 maart sluit het Design Museum Gent de deuren voor een zeer grondige renovatie en de bouw van de nieuwe vleugel ‘DING’. Daarvoor moet de iconische wc-rol van het museum wijken. Schepen Sami Souguir laat weten dat zeven kandidaten alvast bereid zijn om het paviljoen over te nemen. 

“Er is geen Gentenaar die de wc-rol niet kent. Hij staat dan ook al 17 jaar op het terrein aan de Drabstraat. Ik zie het bouwwerk liever niet gesloopt worden daarom heb ik een oproep gelanceerd naar kandidaten om de wc-rol een nieuwe stek te geven, bij voorkeur in Gent. Voorwaarde is wel dat de nieuwe eigenaar zelf instaat voor het uitbreken en vervoeren”, aldus schepen van cultuur Sami Souguir.

Kandidaten hadden tot 31 januari de tijd om zich te melden en dat leverde een heel diverse lijst aan mogelijke overnemers op: een school, een projectontwikkelaar, twee socioculturele organisaties, privépersonen,.. Zeven kandidaten in totaal.

De komende weken zal een jury de kandidaturen beoordelen op basis van de vooropgestelde criteria. Normaal gezien moet de wc-rol tegen deze zomer een nieuwe stek hebben.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info