›› Home ›› Nieuws

Extra agenten tegen overlast

15 november 2011

De stad werft 29 extra agenten aan om de overlast in bepaalde probleemwijken aan te pakken. Het project past in de wijkgerichte aanpak van stad Gent om overlastfenomenen zoals drugshandel, illegale economie, sluikstorten en geluidsoverlast tegen te gaan. “In bepaalde wijken staat de leefbaarheid onder druk”, zegt Eerste schepen Mathias De Clercq. “De recente toestroom van mensen uit Oost-Europa zorgt voor heel wat samenlevingsproblemen. We moeten hier kordaat tegen optreden.”

Concreet zal de stad 29 nieuwe agenten inschakelen om de overlast in de wijken te bestrijden. Zij gaan actief sluikstorters en andere veroorzakers van overlast opsporen. Als bemiddeling geen vruchten afwerpt, zullen de agenten ook gemeentelijk administratieve sancties (GAS) uitschrijven.

Eerste schepen Mathias De Clercq: “We mogen onze wijken niet aan hun lot overlaten. Wie de leefregels niet respecteert, moet daarop aangesproken worden en indien nodig beboet. Alleen zo kunnen we de levenskwaliteit van de Gentenaars veilig stellen.” De stad maakt 2,35 miljoen euro vrij om de nieuwe agenten aan te werven.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info