›› Home ›› Nieuws

Topkunst naast de blauwe kiosk

23 april 2022

Vrijdag kreeg Gent er een top kunstwerk bij. ‘Lupine Flowers’ van Gentenaar Arne Quinze werd in alle vroegte met een zwaar transport naar de Kouter gebracht.

Onder het goedkeurend oog van schepen Sami Souguir kreeg het een plekje tegenover de blauwe kiosk.

Het kunstwerk van 5.84 meter hoog zal tijdelijk op de Kouter komen te staan en sluit zo aan op Floraliën Gent. Het kunstwerk komt er op vraag van de Floralien, in samenwerking met Coutre, de coworking-plek in de historische Wolweverskapel in de Kleinvleeshuissteeg, een zijstraat van de Kouter. Daar vindt tijdens de Floraliën een tentoonstelling plaats rond het thema bloemen, in samenwerking met bekende en minder bekende kunstenaars. De sculptuur van Arne Quinze is de blikvanger van de tentoonstelling.

“Een uniek monumentaal kunstwerk van Arne Quinze op de Kouter, daar zeggen we geen neen tegen, zelfs al is het maar tijdelijk”, zegt schepen van cultuur Sami Souguir. “Na een Michaël Borremans aan de Stadshal, een Wim Delvoye in de Sint-Baafskathedraal en een Berlinde De Bruyckere in de Drongenhofkapel heeft onze stad er een topwerk bij van een topkunstenaar uit de Gentse regio. Bovendien sluit het mooi aan bij de Floraliën.”

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.