›› Home ›› Nieuws

Nederlandse regering verkent Gent

23 april 2022

De voltallige Nederlandse regering bracht een bezoek aan de Belgische collega’s, voor de 'Thalassa-top'. Dat gebeurde in Gent. Nadat er gewerkt en vergaderd werd in het Stadhuis en in de Vismijn, volgde een korte stadswandeling. Fractieleidster Stephanie D'Hose nam samen met premier Alexander De Croo de ministers mee op sleeptouw.

Burgemeester Mathias De Clercq ontving samen met Stephanie de beide regeringen.

De ‘Thalassa-top’ was geen plezierreisje voor de Nederlanders. Ze ontmoetten hun collega’s van de Belgische regering voor een bilateraal overleg. Aanvankelijk was er geen ‘sightseeing’ voorzien, vandaag werd beslist toch een korte stadswandeling te maken. Senaatsvoorzitter, Vlaams parlementslid en fractieleidster Stephanie D’Hose nam de ministers mee op sleeptouw, al was dat maar voor heel even. Het ging van de Vismijn over de Groentemarkt richting Graslei, de Sint-Michielsbrug op, en dan de parking binnen. Het hart van de stad, dat wel, maar pakweg het standbeeld van de Nederlandse Koning Willem I aan de Reep kregen ze dus niet te zien.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info