›› Home ›› Nieuws

Vier dagen proeven tijdens Gent Smaakt

6 mei 2022

Tijdens het verlengde Hemelvaartweekend is er weer Gent Smaakt, het grootste culinaire festival van Vlaanderen. Vier dagen lang kan je in het stadscentrum proeven van het beste wat Gent te bieden heeft. “We zijn heel blij met de vernieuwde samenwerking.

Onze chefs en horeca-uitbaters kunnen zich weer uitleven”, zegt schepen van Economie Sofie Bracke.

Van donderdag 26 tot en met zondag 29 mei kan je in Gent naar de tiende editie van Gent Smaakt. Naast de Stadshal zal je ook op de Korenmarkt, in Klein Turkije en op het Goudenleeuwplein culinair kunnen genieten. “Gent heeft zoveel te bieden op culinair vlak, dat willen we laten zien tijdens Gent Smaakt”, zegt Sofie Bracke. “Er is voor iedereen wat wils. Van ervaren topchefs van Gault&Millau tot jong aanstormend talent. Van lokale producten tot streetfood uit alle hoeken van de wereld.”

Kinderrestaurant

De Stad vond het belangrijk dat het evenement ook gezinnen aantrok en daar speelden de organisatoren goed op in. In het Novotel opent drie dagen lang een echt ‘Kinderrestaurant’. Een restaurant gerund door kinderen, waar ouders en vrienden kunnen gaan eten. Want hoeveel kinderen spelen er niet met een keukentje thuis of lopen graag rond als ober? In het Kinderrestaurant gaan ze echt een shift kunnen meedraaien!

Koken met onkruid

Gent Smaakt organiseert ook veel interessante workshops: van kombucha maken over microgroenten kweken tot zelfs koken met onkruid! De workshops vinden plaats in Novotel Gent Centrum en Dada Chapel, vooraf inschrijven is een must.

Alle info over Gent Smaakt vind je hier.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info