›› Home ›› Nieuws

Martine Verhoeve vervangt Yeliz GŁner in de gemeenteraad

20 mei 2022

Martine Verhoeve volgt vanaf 27 juni gemeenteraadslid Yeliz Güner op in de Gentse gemeenteraad. Yeliz Güner is sinds 1 januari 2019 gemeenteraadslid voor Open Vld Gent, maar kan haar taak als raadslid niet langer combineren met haar professionele bezigheden.

Yeliz Güner: “Ik ben al sinds 2011 politiek actief. Ik ben blij dat ik de voorbije 11 jaar mijn steentje kon bijdragen in onze stad, eerst als OCMW-raadslid en nadien als gemeenteraadslid. Ik ga op professioneel vlak echter een nieuwe uitdaging aan, die niet verenigbaar is met mijn mandaat als raadslid. Met Martine Verhoeve staat er een uiterst bekwame opvolger klaar, die door al haar ervaring snel ingewerkt zal zijn. Ik neem nog deel aan de gemeenteraad van eind mei en geef daarna in volle vertrouwen de fakkel door.”

Martine Verhoeve woont in Mariakerke en is in het dagelijks leven onder meer zaakvoerder van een coach- en consultancybedrijf en voorzitter van de IVG-Scholengroep. Martine beschikt over heel wat politieke ervaring als provincieraadslid en gedeputeerde. Ze bouwde vanuit die functies onder meer expertise op in beleidsdomeinen als economie, ruimtelijke planning, milieu, welzijn en onderwijs. “Ik ben dankbaar dat ik vanaf nu ook politieke verantwoordelijkheid kan opnemen in mijn eigen geliefde stad. Samen met de burgemeester, onze schepenen en de fractieleden van Open Vld Gent wil ik mij de komende 2,5 jaar inzetten om van Gent een nóg aangenamere en warmere stad te maken.”

Stephanie D’Hose (fractievoorzitter Open Vld): “Het is met spijt in het hart dat we afscheid nemen van Yeliz, een heel gewaardeerde collega die altijd het beste voor had met onze stad en haar inwoners. Ik wens haar alle succes met haar nieuwe professionele uitdaging. We zijn trots om Martine te mogen verwelkomen als opvolger. Haar jarenlange ervaring en sterk uitgebouwde expertise in domeinen als ruimtelijke planning, welzijn en onderwijs zijn een grote troef voor onze fractie. Ook de rechtstreekse link met de provincie is ongetwijfeld een meerwaarde.”

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.