›› Home ›› Nieuws

Verkeerssituatie Kouter

15 november 2011

Recent werd een dame op het zebrapad ter hoogte van de Kouter door een auto aangereden. De betrokkene overleed helaas enkele dagen later aan de gevolgen van haar zware verwondingen. Het ongeval heeft de buurt enorm getroffen. Naar aanleiding van dit dodelijk ongeval werd er een succesvolle petitie opgestart om te bekomen dat het stuk tussen de Schouwburgstraat en de Kouter veiliger zou worden.

De zaak liet gemeenteraadslid Carl De Decker niet onberoerd en hij stelde aan de bevoegde Schepen een vraag omtrent de verkeerssituatie aan de Kouter. Daarbij pleitte hij ervoor om in te gaan op de terechte bezorgdheden van de buurtbewoners. Op zijn vraag werd in eerste instantie het zebrapad herschilderd, want dit was niet echt goed zichtbaar.

Verder suggereerde Carl De Decker om in de volledige zone van de Kouter in beide richtingen zone 30 in te voeren, aangezien uit studies bleek dat dit de gemiddelde snelheid sowieso naar beneden haalt. De diensten (Mobiliteitsdienst en VTA) bekeken hoe men dat in de praktijk moest invoeren. Resultaat: de borden ‘zone 30’ werden geplaatst. Later zullen ter hoogte van de Handelsbeurs ook andere hekkens worden geplaatst, vermits de bestaande niet goed zichtbaar zijn voor de automobilisten.

Op korte termijn zullen naast een snelheidsmeter, gerichte snelheidscontroles uitgevoerd worden, die hun effect vast niet zullen missen. Gemeenteraadslid Carl De Decker zal de verkeerssituatie aan de Kouter verder van nabij opvolgen, opdat de leefbaarheid van de buurt verder kan worden gegarandeerd.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info