›› Home ›› Nieuws

Afscheid van de iconische WC-rol

20 mei 2022

De bekende WC-rol van Design Museum Gent verhuisde vorige vrijdag naar de Verbeke Foundation. “We starten dit najaar met de bouw van de nieuwe vleugel van het museum en dus konden we niet anders dan de WC-rol te laten weghalen.

Gelukkig vonden we een nieuwe stek en hoeft het bouwwerk niet gesloopt te worden”, aldus schepen van cultuur Sami Souguir.

De verhuis was een behoorlijke uitdaging. Niet alleen moest de wc-rol in één stuk op een vrachtwagen geladen worden. Hij moest ook nog eens door smalle straten, onder tramleidingen en zelfs over de Meulestedebrug naar zijn nieuwe stek gebracht worden. Intussen kwam het verlossende nieuws dat de WC-rol in één stuk is aangekomen op zijn eindbestemming. Daar zal hij klaargestoomd worden om te dienen als overnachtingsplaats.

De nieuwe vleugel ‘DING’ van Design Museum Gent wordt de toekomstige thuis voor lezingen, debatten, designopleidingen, tijdelijke kleine expo’s, enzovoort. In de kelderverdieping zijn toiletten, een vestiaire en logistieke ruimte voorzien. Het gebouw moet het sluitstuk van de hele site worden en zorgt er meteen ook voor dat het museum volledig toegankelijk wordt, ook met een rolstoel.

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.