›› Home ›› Nieuws

Wintercircus krijgt meer dan 5.000 bezoekers over de vloer tijdens openingsweekend

17 juni 2022

'Wat een Cirk!’, de openingsexpo over de geschiedenis van het Wintercircus, is een daverend succes. Gentenaars blijken erg geboeid door wat er zich achter de muren van het historische gebouw afspeelde, vooral op zaterdag was het koppen lopen.

Schepen van cultuur en voorzitter van sogent, Sami Souguir, is alvast blij met de grote interesse tijdens het eerste weekend.

Eigenlijk gaan de deuren van het Wintercircus pas open in 2023, maar nu de eerste grote renovatieronde achter de rug is, kon een eerste tentoonstelling niet uitblijven. Tot oktober kan je er elk weekend (vrijdag tot en met zondag van 10-17 uur) het gebouw en de bijbehorende expo gaan bewonderen, tijdens de Gentse Feesten kan dat zelfs alle dagen. Dat kan gratis en dat veroorzaakte op zaterdagmiddag ei zo na een stormloop. Tussen 15u en 16u kwamen er maar liefst 544 bezoekers over de vloer. 

“We merken dat de Gentenaars staan te popelen om het Wintercircus nog eens te zien. Het was intussen al van het lichtfestival van 2015 geleden dat dat mogelijk was”, klinkt het bij een tevreden schepen van Cultuur Sami Souguir. 

De tentoonstelling belicht zowel de geschiedenis (met onder andere het vooroorlogse overdekt circus en de jaren van Garage Mahy) als de renovatie van het historische gebouw. Een goede opfrissingscursus voor wie niet meer kan volgen, want het gebouw was decennialang een stadskanker aan de Zuid. 

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info