›› Home ›› Nieuws

Steeds meer vrouwennamen in Gentse straatbeeld

1 juli 2022

Gent is bezig met een inhaalbeweging om meer vrouwelijke straatnamen te hebben. Tien jaar geleden was nog maar 13 procent van de straatnamen genoemd naar een vrouw, dit jaar is dat 22 procent. Dat antwoordde burgemeester Mathias De Clercq op een vraag van fractievoorzitter Stephanie D’Hose.

Het is Gent menens met de inhaalbeweging voor vrouwelijke straatnamen. In deze legislatuur werden er in totaal 41 nieuwe vrouwennamen definitief goedgekeurd, tegenover slechts 5 nieuwe mannennamen. Of anders gezegd, per 10 nieuwe straatnamen met een persoonsnaam werden 9 genoemd naar een vrouw. In totaal zijn er nu 167 vrouwennamen geregistreerd. Burgemeester Mathias De Clercq: “We hebben in deze legislatuur, op 3,5 jaar tijd, nu evenveel vrouwennamen toegekend als de ganse voorbije legislatuur. We zijn dus met een forse inhaalbeweging bezig. Dit is ook nodig gezien de historische achterstand.” Fractievoorzitter Stephanie D’Hose was blij dat te horen: “Het is goed dat hier werk wordt van gemaakt. Maar we zijn er nog niet. Ik kijk uit naar de dag dat er evenveel vrouwelijke als mannelijke straatnamen zijn.”

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info