›› Home ›› Nieuws

Camping Stropke is gered

1 juli 2022

In het begin van deze legislatuur was er heel wat te doen over het al dan niet blijven bestaan van de Camping Stropke. Het contract dat destijds met de uitbater werd afgesloten zou verlopen in 2023. Gemeenteraadslid Manuel Mugica Gonzalez zette van in het begin zijn schouders onder dit dossier om de camping te kunnen laten bestaan...

Met succes - blijkt uit een vraag van Manuel aan schepen Sami Souguir, voorzitter van sogent, het stadsontwikkelingsbedrijf dat eigenaar is van de grond.

"Dit is een dossier dat mij reeds sedert het begin van deze legislatuur nauw aan het hart ligt omwille van het sociale karakter van deze camping" klinkt het bij Manuel.

Camping Stropke is inderdaad niet zomaar een camping. Verborgen achter de Blaarmeersen, in de schaduw van de spoorweg en langs een baantje waar quasi alleen joggers passeren is de camping gevestigd. Ooit was het een oord van verderf vol drugdealers, maar sinds Freddy Dhondt er de baas is, is het effectief een sociaal project geworden. Mensen die om allerlei redenen buiten de maatschappij zijn gevallen, vangt hij op, zonder vragen te stellen.

Het akkoord om de camping te redden is - na maanden van gesprekken - nu ook officieel getekend.

“Er is een compromis uitgewerkt, waarbij verblijfpark ’t Stropke kan blijven bestaan en tegelijkertijd de stedelijke groenpool ‘Bourgoyen – Malem – Blaarmeersen – Sneppemeersen’ verder uitgebouwd kan worden. Camping Stropke verliest wel een deeltje terrein, dat zal functioneren als een ecologische en recreatieve verbinding met wandelpad en groenbuffer. Het contract dat werd getekend, geldt voor 15 jaar. Daarna kan het - indien beide partijen akkoord zijn - nog verlengd worden" klinkt het bij Manuel.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info