›› Home ›› Nieuws

Nieuwe buurtsportinfrastructuur voor skaters

1 juli 2022

Er zijn de voorbije jaren al veel inspanningen geleverd om in Gent voldoende skate-infrastructuur te voorzien. De twee meest recente realisaties, de skateramps in de Driebeekstraat en aan de parking van Claeys-Bouüaert, tonen opnieuw duidelijk aan dat skaten veel succes kent bij jongeren.

Sofie Bracke, schepen van sport, blijft sterk inzetten op buurtsportinfrastructuur, ook specifiek voor skaters. Op korte termijn staan er weer een aantal bijkomende skatespots op de planning, dat bleek uit het antwoord op de vraag van gemeenteraadslid Manuel Mugica Gonzalez. 

“Voor de Neptunussite hebben we recent samen met Farys een locatie gevonden. In de nabijheid van de sporthal zal in oktober van dit jaar een miniramp komen. Bijkomend wordt onderzocht of we voor het braakliggend perceel van het vroegere openluchtbad tijdelijk enkele urban sports elementen kunnen installeren. We hebben Farys alvast gevraagd om een plan van aanpak voor te stellen voor de realisatie van een callisthenics-park en een voetbalterreintje”, aldus schepen Sofie Bracke.

Voor het gebruik van het terrein van de oude loods De Keukeleire aan de Koopvaardijlaan zit de overeenkomst tussen Stad Gent en Sogent in de goedkeuringsfase. Loods De Keukeleire wordt veel meer dan gewoon een skatespot. De oppervlakte van de verharding die wordt aangepakt, bedraagt meer dan 400m². De zone wordt uitgerust met o.a. een quarterpipe, een funbox, een oilbox, een grind rail en skateramp met spine van meer dan 9 meter lang. De oude industriële site zal ook opgefleurd worden met graffitti-kunstwerken en betonelementen. De werken starten in de loop van de maand oktober.

Ook in Zwijnaarde leeft de nood aan skate-infrastructuur. In het najaar wordt er een ramp geplaatst onder de brug van de E17 op Hondelee.  

Als we nog verder vooruitkijken in de toekomst, dan is er ook voor het openluchtdomein van Jan Yoens een vernieuwing voorzien in het voorjaar van 2023.

Ondertussen blijft de Sportdienst verder zoeken naar opportuniteiten, zo is de dienst bijvoorbeeld intensief op zoek naar een geschikte locatie in Sint-Denijs-Westrem.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info