›› Home ›› Nieuws

Burgemeester overweegt plaatsverbod voor amokmaker prostitutiebuurt

26 09 2022

Burgemeester Mathias De Clercq overweegt een plaatsverbod op te leggen voor een amokmaker in de prostitutiebuurt. “Niettegenstaande de buurt er de laatste jaren op vooruitgegaan is, klagen buurtbewoners en handelaars opnieuw over overlast. We moeten krachtdadig optreden.”

De Zuidbuurt staat al een tijdje op de radar van verschillende politie- en stadsdiensten. Burgemeester Mathias De Clercq houdt regelmatig overleg met bewoners en handelaars om de vinger aan de pols te houden. Ondanks dat de situatie daar zeker nog beter kan, wordt er erkend dat de buurt algemeen gezien de laatste jaren erop is vooruitgegaan. Burgemeester De Clercq: “Dit neemt niet weg dat er nog steeds klachten zijn. De laatste maanden hebben de politiediensten opnieuw meer klachten ontvangen van bewoners en handelaars uit de buurt. Hier moeten we krachtdadig tegen optreden.”

Bij dringende gevallen wordt een ploeg van de interventie gestuurd, bij minder urgente vormen van overlast wordt dit opgevolgd door de wijkpolitie. Momenteel loopt ook een procedure voor een plaatsverbod, gezien één persoon herhaaldelijk voor overlast zorgde.

De politie blijft gerichte acties opzetten in de Zuidbuurt, enerzijds met het Overlastteam en anderzijds via de bekende ‘Strop’-acties. Om de uitgangsbuurt nog efficiënter te monitoren, heeft het stadsbestuur begin dit jaar bovendien beslist om, naast het vernieuwen en optimaliseren van de 4 bestaande camera’s, 5 extra veiligheidscamera’s te plaatsen in de buurt. Deze camera’s moeten gezien worden als een extra hulpmiddel om de politieploegen snel en efficiënt aan te sturen en nog meer feiten en daders in beeld te brengen.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info