›› Home ›› Nieuws

Burgemeester laat geen gokkantoor toe op Brugsesteenweg

7 oktober 2022

Burgemeester Mathias De Clercq weigert een aanvraag voor een nieuw gokkantoor aan de Brugsesteenweg in Mariakerke. Eerder weigerde hij ook de verlenging van de vergunning van twee bestaande gokkantoren.

Burgemeester De Clercq: “In omgeving van scholen of plekken waar veel jongeren komen willen we geen gokkantoren meer. We moeten ons bewust zijn van de nadelige gevolgen van problematisch gokken.”

In de zomer van dit jaar verlengde de burgemeester de vergunning van twee gokkantoren aan Einde Were en de Godshuizenlaan niet. Nieuwe gokkantoren mogen wettelijk gezien niet meer in de buurt waar veel jongeren samenkomen, voor bestaande wordt dit geval per geval bekeken. “Wanneer deze te dicht bij scholen, sportinfrastructuur of andere plekken waar veel jongeren komen liggen, dan zal ik geen vergunning verlenen”, aldus de burgemeester.

Om diezelfde reden weigert de burgemeester de verhuis van een wedkantoor naar de Brugsesteenweg in Mariakerke. “We moeten ons zeer bewust zijn van de nadelige effecten van problematisch gokken en willen de potentiële risico’s maximaal vermijden.”

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info