›› Home ›› Nieuws

Gemeenteraadsleden naar Arteveldehogeschool voor allereerste verplaatsing

22 oktober 2022

De gemeenteraadsleden gaan volgende maand voor een eerste keer op verplaatsing. In de Arteveldehogeschool gaan ze tijdens een themacommissie over studentenhuisvesting in dialoog met buurtbewoners, studenten, onderwijsinstellingen en aanbieders.

Wie de commissie wil bijwonen, kan zich nu inschrijven. Voorzitter van de gemeenteraad, Christophe Peeters, is al langer vragende partij voor commissies op verplaatsing/locatie en kijkt dan ook rijkhalzend uit naar 8 november.

Eerder al kondigde het Gentse stadsbestuur aan dat de gemeenteraadsleden twee keer per jaar naar de Gentenaars zouden trekken. Niet alleen om een specifiek thema onder de loep te nemen, maar ook om Gentenaars meer te betrekken. Na de coronaperiode is het nu zover: op 8 november komen de raadsleden samen in de Arteveldehogeschool campus Kantienberg voor een themacommissie rond studentenhuisvesting.

"We zijn aan het pionieren. Het is de eerste keer in Vlaanderen dat een stad met de grootte van Gent een interactieve dialoog tussen raadsleden en bewoners organiseert. De avond zelf draait niet om het politieke debat, luisteren naar de mensen staat centraal. Het debat onder de politieke fracties volgt later, in de gemeenteraadszaal" klinkt het bij Christophe Peeters. 

De gemeenteraadsleden gaan op 8 november vanaf 19 uur in dialoog met buurtbewoners, studenten, onderwijsinstellingen en aanbieders van studentenhuisvesting. Eerst zijn er getuigenissen, daarna gaan raadsleden en Gentenaars in gesprek in kleine groepen. Er wordt afgesloten met een drink. Er zijn zo’n 150 plaatsen, inschrijven kan via go.stad.gent/commissiestudentenhuisvesting of via Gentinfo op 09 210 10 10.

De themacommissie op 8 november is géén forum voor politiek debat. Raadsleden verzamelen in de eerste plaats ervaringen en suggesties om er daarna mee aan de slag te gaan in de gemeenteraad. In dit geval zal er over studentenhuisvesting gedebatteerd worden in de commissie van januari 2023.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info