›› Home ›› Nieuws

De Stad Gent neemt ‘sfeerverhogende maatregelen’

22 oktober 2022

Binnenkort zullen in het Gentse straatbeeld kleurrijke affiches opduiken met daarop enkele ‘sfeerverhogende maatregelen’. “Een warme, ludieke campagne om de Gentse bezoekers te sensibiliseren rond de energiebesparende inspanningen die onze handelaars doen”, zegt schepen van Economie Sofie Bracke.

‘Je ziet er zo oogverblindend uit dat we de etalagelichten moesten dimmen’ of ‘Je ziet er zo heet uit dat we de thermostaat wat lager moesten zetten’. Het zijn maar enkele voorbeelden van slogans die je binnenkort in de Gentse winkels of horecazaken kan terugvinden. “Met grappige slogans en leuke gadgets willen we de Gentse bezoekers uitleggen waarom bijvoorbeeld de lichten in de etalage niet branden of waarom er het terras niet verwarmd is”, legt Sofie Bracke uit. “Onze handelaars zullen deze winter, net als iedereen, extra zuinig omgaan met energie en we hopen met deze campagne op begrip bij de klant.”

Ook chocolade en fleecedekentjes

Het blijft niet alleen bij affiches, PuurGent verdeelt ook campagnemateriaal. Retailzaken kunnen chocolaatjes bestellen met de boodschap ‘Bespaar op energie, niet op chocolade’ en restaurants en cafés kunnen fleecedekentjes krijgen met daarop ‘Verwarming uit, gezelligheid aan’. Heb je zelf een winkel of een restaurant of café? Dan kan je via deze site een pakket bestellen.

Gratis quick scan

Iedereen met een eigen zaak weet het: de energiekosten zijn torenhoog deze dagen. “Het stadsbestuur hoeft echt geen regeltjes op te leggen aan de ondernemers. Wel kunnen we ze helpen om energie te besparen door een gratis quick scan aan te bieden. Op één dag tijd krijg je concrete tips om je energieverbruik naar beneden te halen.” Een quick scan aanvragen kan hier.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info