›› Home ›› Nieuws

Gentse politie strenger voor fietsers

17 november 2022

De Gentse politie treedt op vraag van burgemeester Mathias De Clercq strenger op tegen fietsers die zich niet houden aan de verkeersregels. Het gaat onder meer om fietsen in winkelwandelstraten, gsm-gebruik op de fiets en rijden zonder fietsverlichting. “De regels gelden voor iedereen”, aldus de burgemeester.

In oktober en november voerde de Gentse politie verschillende controleacties uit in kader van de verkeersveiligheid. Een eerste controle eind oktober in Coupure Links focuste op gsm-gebruik achter het stuur. Daarbij werden 36 fietsers en 1 gebruiker van een step betrapt. Zij mogen een boete van 174 euro verwachten. In het Allerheiligenweekend volgde een grootschalige controleactie op verschillende locaties. Ook hier was extra aandacht voor fietsers. In totaal werden 40 onmiddellijke inningen uitgeschreven voor ontbreken van fietsverlichting, 21 voor gsm-gebruik op de fiets, 3 voor negeren van een verbodsbord en 1 voor het fietsen met losse handen. Burgemeester De Clercq: “Verkeersveiligheid begint bij het naleven van de verkeersregels en deze gelden voor iedereen. Ik heb de politie gevraagd extra aandacht te besteden aan rijgedrag van fietsers. Wie de verkeersregels niet naleeft brengt immers zichzelf en anderen in gevaar.”

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info