›› Home ›› Nieuws

Eerste steen voor buurtsporthal Ledeberg

19 januari 2023

Ledeberg krijgt er binnenkort een sporthal bij, vlak onder de fly-over. Schepen van Sport Sofie Bracke en burgemeester Mathias De Clercq kregen de eer om de eerste steen te leggen. “Eindelijk kunnen we beginnen bouwen!” De sporthal moet eind 2023 klaar zijn.

Tussen de pijlers van de fly-over in Ledeberg is de bouw gestart van een nieuwe buurtsporthal. Het gebouw zal bestaan uit twee delen, verbonden door een glazen passerelle. De voorbereidende werken duurden langer dan verwacht omdat er grote betonnen massieven gevonden werden in de grond. Ondertussen zitten 230 funderingspalen in de grond en kan de bouw beginnen.

“Ik ben heel blij dat we hier eindelijk kunnen beginnen bouwen”, zegt Sofie Bracke. “De Gentse bevolking groeit zo snel dat ook de nood aan extra sportinfrastructuur alsmaar groter wordt. Ik hoop dan ook dat heel Ledeberg zijn weg vindt naar deze sporthal en massaal aan het sporten gaat.”

De cafetaria wordt naast een sportkantine ook een ontmoetingsruimte voor de buurt. De buurtsporthal maakt deel uit van het stadsvernieuwingsproject Ledeberg Leeft en moet eind 2023 klaar zijn.

“Met de buurtsporthal zetten we een nieuwe stap in ons stadsvernieuwingsproject Ledeberg Leeft”, zegt burgemeester Mathias De Clercq. “De voorbije 20 jaar hebben we hier fors geïnvesteerd. Ledeberg is er daardoor sterk op vooruit gegaan.”

Het sport- en activiteitenaanbod zal vergelijkbaar zijn met dat van de twee andere buurtsporthallen, Tondelier en Melopee. De nieuwe buurtsporthal krijgt een akoestische scheidingswand tussen de twee speelhelften, vier ruime kleedkamers en vier kleedkamers voor kleinere groepen, een EHBO-lokaal en een ruime sportberging.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info