›› Home ›› Nieuws

Gent solidair met Turkije en SyriŽ

14 februari 2023

De verschrikkelijke aardbeving in Turkije en Syrië laat ook de Gentenaars niet koud. Heel wat stadsgenoten zetten hun schouders onder verschillende hulpverleningsacties. Ook Stad Gent draagt haar steentje bij: het maakt 35.000 euro vrij voor noodhulp.

Het steunt daarmee het Rode Kruis, Oxfam en Unicef die ter plaatse actief zijn. Burgemeester Mathias De Clercq bracht woensdag samen met raadsleden Veli Yüksel en Mehmet Sadik Karanfil een bezoek aan de grote inzamelactie die Turkse Gentenaars hebben opgezet om hulpgoederen naar Turkije te brengen.

In een recordtempo verzamelden ze meer dan 10 vrachtwagens materiaal om aan de getroffen bewoners te schenken. Via organisaties zoals Burgerplicht wordt ook geld ingezameld om ter plaatse hulpacties te ondersteunen. Geld doneren is momenteel de snelste en meest efficiënte manier om te helpen. De Stad maakt daarom 35.000 euro vrij die wordt toegekend aan drie erkende organisaties: Rode Kruis, Oxfam en Unicef. Daarnaast opent de Stad een online rouwregister. Wie zelf een crowdfunding wil opzetten rond een specifiek initiatief, kan dat doen via crowdfunding.gent. Burgemeester De Clercq: “De noden zijn groot. De beste en meest efficiënte manier om te helpen, is geld doneren aan een erkende hulporganisatie.”

Gentenaars die zelf een bijdrage willen leveren kunnen storten op het rekeningnummer BE09 0910 2200 2457 met de vermelding 'Gent helpt Turkije en Syrië'. Dat is fiscaal aftrekbaar vanaf 40 euro, de Stad stort de middelen door naar het Rode Kruis, Oxfam en Unicef.

Het online rouwregister tekenen kan hier.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info