›› Home ›› Nieuws

Antennewerking lokale dienstencentra

15 november 2011

Het OCMW Gent heeft momenteel negen lokale dienstencentra. Het lokaal dienstencentrum is het aanspreek- en ontmoetingspunt in je buurt. Het doel van het lokaal dienstencentrum is buurtbewoners te helpen om zo lang mogelijk kwaliteitsvol zelfstandig thuis te blijven wonen. Iedereen is welkom, maar er gaat vooral speciale aandacht uit naar senioren.

Een lokaal dienstencentrum is buurtgebonden. In principe bereikt men voornamelijk die mensen die dicht bij het lokaal dienstencentrum wonen. Op grotere afstanden hebben we minder bekendheid. Daarom wil het OCMW van Gent in de regio’s waar op dit ogenblik geen lokaal dienstencentrum is, in samenwerking met derden een antennewerking uitbouwen. Een antennepunt is een fysieke plaats waar burgers uit de regio terecht kunnen met al hun vragen rond zorg en welzijn. In een antenne vinden wekelijks één of meer zitdagen plaats, die worden bemand door een maatschappelijk werker.

Frank Wijnakker: “In eerste instantie richten we ons naar Oostakker dorp en St.-Kruis-Winkel. In tweede instantie Sint-Denijs-Westrem, Drongen en Nieuw-Gent. Deze antennes zullen tegen Pasen 2012 operationeel zijn. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mijn secretariaat op het nummer 09 266 89 19.”

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.