›› Home ›› Nieuws

Alle wijkbibliotheken blijven open!

14 februari 2023

Een opluchting voor de inwoners van Wondelgem, Mariakerke, Sint-Amandsberg en Westveld. De wijkbibliotheken blijven toch open. Schepen Sami Souguir reageert tevreden: "de signalen uit de buurt waren klaar en duidelijk."

De schepen zocht en vond een andere manier om de besparing te realiseren. De openingsuren van alle wijkbibs worden aangepast vanaf 1 juli.

Tijdens de begrotingsonderhandelingen van maart kwam het plan op tafel om een aantal wijkbibliotheken samen te voegen tot één grotere en centrale bibliotheek. Het ging enerzijds om Mariakerke en Wondelgem en anderzijds om Sint-Amandsberg en Westveld. De beslissing werd op protest onthaald. 

“Ik heb de actievoerders gesproken en kreeg van hen een klaar en duidelijk signaal. Ze zien liever hun bestaande bib behouden dan een nieuwe bib met meer functionaliteiten op een andere locatie. Met die info zijn we aan de slag gegaan. Door de openingsuren van alle wijkbibs gelijk te stellen kunnen we de wijkbibs open houden én toch de nodige besparing realiseren”, aldus schepen Souguir.

Concreet krijgen alle wijkbibs een nieuwe dienstregeling vanaf 1 juli. De wijkbibs zullen gesloten zijn op maandag maar krijgen er wel een uurtje bij op woensdagnamiddag. Zaterdag blijft de uurregeling dezelfde. Op dinsdag en donderdag worden de openingsuren van wijkbibliotheken die dicht bij elkaar liggen op elkaar afgestemd. Op die manier zullen alle wijkbibliotheken 9 uur per week open zijn.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info