›› Home ›› Nieuws

Wintercircus wordt technologie- en cultuurtempel

14 februari 2023

Er is een uitbater gevonden voor het prachtig gerenoveerde Wintercircus. TENT, een consortium van Gentse ondernemers en organisaties, zal het oude circus omtoveren tot een hippe technologietempel.

“Een mooie toekomst voor een iconisch gebouw“, reageren schepenen Sami Souguir en Sofie Bracke enthousiast.

Stadsontwikkelingsbedrijf sogent geeft het gerenoveerde Wintercircus voor 75 jaar in erfpacht aan TENT, een consortium van Gentse ondernemers rond ondernemersorganisatie Voka. TENT zal instaan voor de inrichting, de invulling, het beheer en de uitbating van het Wintercircus.

“Zes jaar na de eerste spadesteek krijgt het Wintercircus nu écht een nieuw leven”, reageert schepen van Stadsontwikkeling Sami Souguir. “Het is het aftellen naar de invulling van TENT, maar ook naar de eerste concerten in de ondergrondse pop- en rockzaal.”

TENT wil van het Wintercircus een echte technologietempel maken met een focus op innovatie en gezondheidstoepassingen, maar ook op kunst en creativiteit. Het gebouw zal onderdak bieden aan werkplekken en cocreatieruimtes voor start-ups en scale-ups, vergaderzalen, een auditorium, een concertzaal voor 500 personen, een brasserie, restaurant en een publiek toegankelijk overdekt binnenplein van 1.000 vierkante meter voor evenementen. Tot slot is er ook een terrasbar op het dak met uitzicht op de stad.

Schepen van Economie Sofie Bracke: “Onze technologiebedrijven zijn wereldtop en het Wintercircus zal hun positie alleen nog maar versterken. Het wordt het uitstalraam van onze tech scene voor het grote publiek én een plek waar ondernemers elkaar inspireren.”

Het Wintercircus opent op 15 maart 2024 met het festival FTI (Flanders Technology & Innovation), de ondergrondse rockzaal komt in handen van Viernulvier en Democrazy en gaat al dit najaar open.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info