›› Home ›› Nieuws

Opnieuw Meldpunt grensoverschrijdend gedrag op Gentse Feesten

6 maart 2023

Tijdens de volgende editie van de Gentse Feesten zal er opnieuw een fysiek meldpunt voor grensoverschrijdend gedrag worden ingericht, laat burgemeester Mathias De Clercq weten.

“We willen dat de Gentse Feesten voor iedereen aangenaam en veilig kan verlopen en dat seksueel grensoverschrijdend gedrag nooit wordt getolereerd, ook niet op de Gentse Feesten.”

Vorig jaar was er voor het eerst een fysiek meldpunt voor grensoverschrijdend gedrag op de Gentse Feesten. De evaluatie was positief: het concept werkte drempelverlagend om meldingen te doen. In totaal waren er 45 meldingen. “Dergelijk meldpunt is maar één van de acties die we ondernemen om de problematiek van grensoverschrijdend gedrag aan te pakken”, aldus de burgemeester. “We blijven nog andere acties doen zoals een sensibiliseringscampagne, vormingen voor organisatoren en barpersoneel, samenwerkingen met partners zoals het Rode Kruis, toiletmedewerkers, vrijwilligers, stewards, politie en het zorgcentrum na seksueel geweld.”
Momenteel onderzoekt de werkgroep Nightlife, onderdeel van de taskforce Seksueel Grensoverschrijdend Gedrag (SGG), de precieze locatie en de inrichting van dit meldpunt. Nieuw dit jaar is dat er bijkomend ook psychologische ondersteuning voor de medewerkers van het meldpunt is voorzien. Burgemeester De Clercq: “Samen met de vele andere acties geven we een krachtig signaal dat grensoverschrijdend gedrag niet thuishoort op de Gentse Feesten.”

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info