›› Home ›› Nieuws

Nieuw kunstgrasveld aan de Watersportbaan

6 maart 2023

Wie graag een balletje trapt, kan vanaf nu terecht op een nieuw kunstgrasveld aan de Watersportbaan. 

“Het oude veld was populair, maar lag er vaak slecht bij. Dankzij het kunstgras kan er nu het hele jaar door gevoetbald worden”, zegt schepen van sport Sofie Bracke.

Het grasveldje aan de Yachtdreef, vlakbij de Watersportbaan, is al jaren erg populair bij voetballers uit de buurt. Alleen was het dringend aan vervanging toe. “Het terrein lag vol putten en het gras was bij momenten ver te zoeken”, legt Sofie Bracke uit. “Dankzij dit nieuwe kunstgrasveld kan er het hele jaar door gevoetbald worden. Weer of geen weer.”

De Stad Gent heeft intussen meer dan 25 publiek toegankelijke voetbalvelden in Gent. “Met zulke pleintjes willen we de drempel naar sport en voetbal verlagen. Je hoeft niet bij een club aangesloten te zijn om te kunnen voetballen”, zegt Sofie Bracke. Het kunstgrasveld aan de Watersportbaan is volledig vrij te gebruiken. Ook zullen buurtvoetbalclub WSB Street en wandelvoetbalclub de Voskes, allebei initiatieven van de KAA Gent Foundation, er hun vaste trainingsmomenten hebben.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info