›› Home ›› Nieuws

Stad bekijkt nieuwe toegangsweg voor parkeertoren Het Getouw

6 maart 2023

De nieuwe parkeertoren Getouw in de Bloemekenswijk wordt zeven maanden na de opening nog steeds amper gebruikt. Een nieuwe toegangsweg zou een oplossing kunnen bieden, en door enkele aanpassingen moeten ook de bedrijven in de buurt er meer gebruik van gaan maken. 

Het was raadslid Mehmet Sadik Karanfil die het idee van de nieuwe toegangsweg aanbracht bij de schepen. 

Uit cijfers die Mehmet opvroeg blijkt dat maar aan aantal auto's per dag de parking binnenrijden. Ondertussen schuift dat aantal sinds oktober op richting twintig à dertig. Dat komt omdat de parkeertarieven op straat sindsdien duurder werden. 

Maar de 350 plekken voor de werknemers van bedrijven en inwoners uit de buurt, worden nog lang niet ingevuld. “We kampen met een aantal problemen waardoor het gebruik ondermaats is”, klonk het bij de schepen. 

Vanuit de buurt was er onvrede over de nieuwe parkeertoren, omdat in- en uitrijden alleen kan via de Gaardeniersweg. Dat betekent een omweg voor wie in de wijk woont. “We dachten dat het ontbreken van een toegangsweg vanuit de wijk geen probleem zou vormen, maar bekijken nu hoe we dit alsnog kunnen realiseren” klonk het bij de schepen. “De termijn hiervoor is zeker zes maanden. Maar na deze beide evoluties ben ik ervan overtuigd dat de parking beter gebruikt zal worden, net zoals die in Ledeberg.”

In de parkeertoren in Ledeberg stonden de eerste maanden ook bitter weinig auto’s, maar nu rijden er geregeld meer dan twe

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info