›› Home ›› Nieuws

Voor Gent: Open Vld Gent en Vooruit Gent starten nieuwe samenwerking

26 maart 2023

Open Vld Gent en Vooruit Gent slaan de handen in elkaar voor een nieuwe politieke samenwerking: Voor Gent. Onder die naam zullen beide partijen zich in 2024 samen presenteren aan de Gentenaars. De ledencongressen van beide lokale partijen hebben daartoe beslist. Voor Gent nodigt alle Gentenaars, Gentse organisaties en ondernemers uit om mee na te denken over de toekomst van Gent.

Na decennia samen Gent te hebben bestuurd, gaan Open Vld Gent en Vooruit Gent nu een stap verder. Beide partijen slaan de handen in elkaar en kiezen resoluut voor een nieuwe en intense samenwerking: Voor Gent. Samen willen ze alle Gentenaars verenigen rond een gemeenschappelijke toekomst. Voor Gent reikt daarvoor de hand aan iedereen die op een positieve manier wil meewerken aan die Gentse toekomst. 

Mathias De Clercq: “Ik geloof heel sterk in de kracht van samenwerking. Met Voor Gent overbruggen we onze verschillen en versterken we onze raakpunten. We willen Gent verder met ambitie besturen, waarbij we grootstedelijk lef en creativiteit koppelen aan verantwoordelijkheid, warmte en zorgzaamheid. Niet vanuit het eigen grote gelijk, maar pragmatisch en met empathie. Met voeling voor de Gentenaars.”

Voor Gent zet de deuren open voor onafhankelijke Gentenaars  die goesting hebben om mee hun schouders te zetten onder deze samenwerking. Vertrekpunt hiervoor is een visietekst die de gezamenlijke ambities en waarden van Voor Gent bevat. Iedereen die zich in deze visie kan terugvinden is welkom om samen mee de toekomst van Gent vorm te geven. 

Astrid De Bruycker: “Wij willen tonen dat het kan, dat samenwerking wérkt, in het belang van alle Gentenaars. We willen breuklijnen overstijgen, inspanningen verdelen en alle Gentenaars de best mogelijke toekomst geven. We zijn progressief en sociaal, laten niemand achter. We gaan voor een nieuwe dynamiek in onze stad en willen Gent ongegeneerd Gent laten zijn. ” 

Voor Gent ziet vijf uitdagingen om zonder taboes en met veel lef aan te gaan: van Gent de meest leefbare grootstad maken, een nieuwe motor bouwen voor onze Gentse economie, een warm en zorgzaam Gent vormen waar iedereen aan de toekomst kan bouwen, openheid en diversiteit nemen als basis voor gedeeld engagement, en een sterke en effectieve overheid smeden. 

Voor Gent nodigt alle Gentenaars, Gentse organisaties en ondernemers uit om mee na te denken  over deze uitdagingen en de toekomst van Gent. Het zal daartoe actief gesprekken aanknopen met Gentenaars met de meest diverse achtergronden. Deze gesprekken zullen voeding geven aan het verkiezingsprogramma van Voor Gent.

Lees hier de visietekst.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info