›› Home ›› Nieuws

Gent herdenkt Raul met serene wake

24 april 2023

Heel Gent is aangeslagen door het overlijden van de kleine Raul die op een verschrikkelijke manier om het leven kwam. Om hem een laatste eer te bewijzen organiseerde de Stad woensdag een stille wake aan het Houtdok.

Burgemeester Mathias De Clercq: “Het overlijden van Raul raakt ons allemaal. De wake was een hart onder de riem voor de aanwezige familie en al wie Raul heeft gekend en graag heeft gezien.”

Zo’n 350 Gentenaars woonden de wake bij. Het was een zeer ingetogen en sereen moment waarbij de burgemeester samen met het college strandbloemen in het zand plaatste. Ook vele Gentenaars lieten bloemen, knuffels en kaarsen achter ter nagedachtenis van Raul. “Mooi dat zoveel Gentenaars hun laatste eer kwamen bewijzen”, zegt burgemeester De Clercq. “Dat toont dat veel Gentenaars in rouw zijn. Ik heb nadien met de familie gesproken die speciaal hiervoor vanuit Duitsland was overgekomen. Zij waren hier enorm door aangedaan.”

Op vraag van de familie gaat de Stad een meer permanent herdenkingsteken voor Raul voorzien opdat de jongen nooit vergeten wordt.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info