›› Home ›› Nieuws

Meer sport in Gentbrugge

15 november 2011

De voorbije zomer opende schepen Christophe Peeters het nieuwe atletiekstadion in Gentbrugge, dat als eerbetoon aan de overleden Gentse renner de naam Wouter Weylandt-atletiekstadion kreeg. De werken startten in maart 2010, maar de echte start vond pas in juni 2010 plaats, na de verhuizing van voetbalclub Racing Gent Zeehaven.

Een jaar later ligt er een prachtige atletiekbaan van vierhonderd meter met acht banen en met nieuwe infrastructuur voor alle werp- en springonderdelen. In Gentbrugge komt in het voorjaar van 2012 ook de eerste volwaardige padelclub van België. Padel is een balsport, een mix tussen tennis en squash, die voornamelijk bekend is in het buitenland. Die sport maakt nu ook in Gent opgang.

Gent wil de uitbouw van die laagdrempelige racketsport ondersteunen en stelt het voormalige clubhuis en terrein van KRC Gent Atletiek aan de Emanuel Hielstraat ter beschikking. Zo zullen binnenkort nog meer Gentenaars kunnen kennismaken met deze aantrekkelijke sport.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info