›› Home ›› Nieuws

Sofie Bracke blikt terug op schitterende editie Gentse Zesdaagse

23 november 2023

Schepen van Sport Sofie Bracke mocht samen met Iljo Keisse en Minister Van Peteghem de 82ste Zesdaagse van Gent op gang duwen. Nieuw dit jaar is de led-verlichting in ’t Kuipke en de keuze voor herbruikbare bekers.

“Het Middenplein zal niet langer bezaaid liggen met plastic bekers en dat kan ik alleen maar toejuichen.” Op sportief vlak is het dit jaar uitkijken wie de nieuwe chouchou van de Gentenaars wordt. “Er ligt een vacature open nu de Keizer niet meer meedoet”, grapte Sofie vorige week nog op de persconferentie in het stadhuis. “Er staan heel wat opvolgers klaar, waaronder opnieuw enkele rasechte Gentenaars. En de keizerin, die is er gelukkig wel nog bij. Op vrijdag en zaterdag komt Lotte Kopecky haar regenboogtrui showen.”

Ook extrasportief zijn er wel wat nieuwigheden te melden. Zo heeft de dienst FM de oude lichtarmaturen vervangen door LED-verlichting en is de organisatie overgeschakeld op herbruikbare bekers. “De voorbije jaren was er een negatief veiligheidsadvies, maar Golazo en de politie hebben samen naar een oplossing gezocht”, legt Sofie uit. “Onder meer door de inzet van extra stewards zijn nu wel herbruikbare bekers mogelijk en dat is uiteraard een fantastische zaak. Ook de nieuwe LED-verlichting is een meerwaarde. Die is niet alleen budgetvriendelijk, ze kan ook voor extra sfeer zorgen in ’t Kuipke.” 

Het werd nog spannend tot de laatste minuut, maar titelverdedigers Lindsay de Vylder en Robbe Ghys konden na vorig jaar zondagavond opnieuw de overwinning binnenhalen. Jules Hesters en Fabio Van Den Bossche werden uiteindelijk knap derde.

Voor de sportliefhebbers waren het zes mooie dagen: een spannende ploegkoers bij de mannen met een strijd tussen de titelverdedigers, jong talent en de Nederlandse wereldkampioenen, de zegetocht van Lo

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info