›› Home ›› Nieuws

Nieuwe sporthal onder de fly-over in Ledeberg

30 januari 2024

Burgemeester Mathias De Clercq en schepen van Sport Sofie Bracke hebben de nieuwe buurtsporthal in Ledeberg geopend. Samen met heel wat jongeren uit de buurt namen ze het tegen elkaar op in een voetbalmatch. “6-6 was de eindstand, maar de buurt heeft sowieso gewonnen!”, zeggen ze.

Meer dan 500 buurtbewoners kwamen zaterdag vol spanning kijken naar de nieuwe sporthal van Ledeberg. Die bestaat uit twee delen: de sporthal zelf en een nevengebouw met inkomhal en cafetaria. De twee delen zijn verbonden door een glazen passerelle tussen de pijlers van de fly-over. Schepen van Sport Sofie Bracke: “In een snelgroeiende stad als Gent moet elke beschikbare vierkante meter nuttig gebruikt worden. Daarom ben ik heel trots op deze inventieve oplossing: een sporthal op de verloren ruimte onder de fly-over.”

De nieuwe sporthal is er in de eerste plaats voor de buurt. Er zal een laagdrempelig aanbod zijn via Move 9000 van vzw Jong, Sportaround en Ghent Basketball. En uiteraard kunnen er ook lokale sportclubs en scholen uit de omgeving terecht. Burgemeester Mathias De Clercq: “Met de nieuwe buurtsporthal zetten we een volgende stap in ons stadsvernieuwingsproject Ledeberg Leeft. De voorbije 20 jaar hebben we hier fors geïnvesteerd. Ledeberg is er daardoor sterk op vooruit gegaan.”

De nieuwe buurtsporthal is, na Tondelier en Melopee, de derde onbemande sporthal in Gent. Een reserveringssysteem met QR-codes geeft toegang tot de zaal en de kleedkamers. 

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info