›› Home ›› Nieuws

Handelaars stationsbuurt laten we niet in de kou

1 maart 2024

Gemeenteraadslid Christiaan Van Bignoot informeerde bij Schepen van Economie en Handel Sofie Bracke naar de impact van de wegwerken op de handelszaken langs de Petercelle-as. In haar antwoord duidde de schepen dat ze een constructieve dialoog heeft gehad met de lokale handelaars en bewoners van de stationsbuurt.

Schepen Sofie Bracke besliste nadien om concrete stappen te ondernemen om de impact op de lokale handel zoveel mogelijk te minimaliseren. Zo zal ze het mobiliteitsbedrijf vragen om de wandelroute van het station naar het centrum op Google Maps te laten aanpassen. Ook zal de schepen De Lijn verzoeken om de P4-pendelbus te verlengen.

Verder onderzoekt ze creatieve manieren, zoals bijvoorbeeld nudging, om voetgangers langs de handelszaken te leiden. "We moeten ook bekijken om de ruimte die vrijkomt door de ongebruikte tramsporen te gebruiken, eventueel voor terrassen. Tot slot ga ik ook na om een startfeest te organiseren op de koopzondag in mei om de lokale handel in de buurt te stimuleren," zegt schepen Sofie Bracke.

Optionele cookies plaatsen voor Google Analytics, zoeken en social media integratie:       Accepteren       Weigeren       Meer info