›› Home ›› Nieuws

Stadsvernieuwingsproject 'De Porre'

15 november 2011

Tussen de oude bakstenen fabrieksmuren zal in het ‘Wijkpark De Porre’ nieuw leven ontstaan. De parkruimte heeft voorzieningen voor jong en oud en wordt ingedeeld op basis van enkele bewaarde fabrieksmuren. Die muren geven vorm aan het toekomstige polyvalent sportveld, de speelzones, de graszones en de zitbanken.

Er komt ook een boomgaard met pergola en een buurtparking. Het regenwater wordt opgevangen nabij een nog op te richten stoomturbine-paviljoen. Ook de scholen die ernaast liggen, zullen in het park terecht kunnen voor sport- en buitenlessen. Een deel van de voormalige spinnerij wordt omgevormd tot polyvalent wijkcentrum. Na renovatie en uitbreiding zullen zowel jongeren, senioren als wijkbewoners er zich thuis voelen. In het wijkcentrum zijn er onder andere publiek sanitair voor het park, een polyvalente ruimte met petanquebaan, een polyvalente zaal met cafetaria, een stille zone en een keuken voorzien.

De Sportschool breidt uit met een aantrekkelijke en speelse nieuwbouw die grenst aan de Jules de Saint-Genoisstraat en aan het nieuwe park. De hoofdtoegang van de school wordt verplaatst naar de zijkant van het park. Dit creëert meer ruimte, meer overzichtelijke speelplaatsen en brengt de school visueel in contact met het wijkpark. Aan de Peter Benoitlaan zullen woningen gerealiseerd worden.

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.